Kisteherautó mint családi autó?

Az elmúlt években rengeteg ügyfelünk vásárolt tőlünk 5 és 6 személyes kisteherautót, azzal a céllal, hogy munkához is illetve családi utazásokhoz is használja. Ez a megoldás magánszemélyeknek lehet inkább opció, mivel így nem szükséges menetlevelet tölteni

De mik az előnyei vagy hátrányai a családi kisteherautóknak?

 

Családi kisteherautó előnyei:

Nem szükséges több autót fenntartani

Több költségtől is megkíméli magát, aki egy autót tart fent kettő, vagy több helyett. Gépjármű adó, biztosítások és egyéb költségek…

Rengeteg hely a csomagoknak

A kisebb méretű kisteherautókban is kényelmesen elférnek a csomagok.

Családi kisteherautó hátrányai:

 Zaj

 Még a legmodernebb 6 személyes kisteherautók rakteréből is átszűrődik némi zaj. A hang egyébként jelentősen csökkenthető a hátfal leszigetelésével, de megszüntetni aligha lehet.

Biztonsága

A legtöbb piacon lévő kisteherautóban jóval kevesebb légzsák található, mint a személyautókba. Ez részben azért is van, mert az 5-6 személyes furgonokat gyakran 3 személyes kisteherautókból alakítják át, sok esetben még a gyárban.

Extrák

A kisteherautók felszereltségi szintje általában alacsonyabb. A legszembetűnőbb, hogy gyakran az első ülések alatt nincs fűtés, így a hátsó sorban télen hűvös lehet. Ilyenkor az egyik megoldás, hogy az elöl utazók számára kényelmetlenül erős fokozatra kapcsoljuk a fűtést, de a hátul ülők lábánál még ilyenkor is hideg lehet. Érdemes egyébként odafigyelni a hátsó üléssorra, mivel néhány fajta igen kényelmetlen, merev, a háttámla ezeken nem dönthető. Vannak azonban olyan kényelmes, karfás megoldások is mint a képen látható Vivaroban.

6 személyes kisteherautó

Tisztán tartás

Bár sok igényes kisteherautó használó nagyon oda figyel autója tisztaságára, sok olyan szakma van ami után nagyon nehéz “személyautós” körülményeket elérni. Egy idő után nagyon időigényessé válik a rendszeres takarítás.

Nem utolsó szempont, hogy sok élethelyzetben egyszerűen nem fér bele két autó, ilyenkor nincs mit tenni, a dolgozóssal kell megoldani a családi ügyeket is. Eladó kisteherautóink között gyakran vannak olyan furgonok, amik alkalmasak ilyen sokoldalú használatra, szóval mindenképpen érdemes körülnézni.